Tentang SahamRoket.com

Semua tentang saya dan SahamRoket.com

Assalamualaikum..

Hi, saya Nazmi Hassan. Sayalah orang yang  bertanggungjawab membina dan menguruskan blog SahamRoket.com.

Tujuan saya bina SahamRoket.com adalah sebagai my own trading journal dan juga ingin memberi sharing apa ilmu yang saya ada so far dalam bersaham dan ilmu-ilmu yang saya akan perolehi dalam sepanjang proses bersaham. Saya hanya fokus pada ilmu Technical Analysis; trade on momentum and swing trading.

Ramai yang minat untuk involve and making money in saham tapi masih ramai yang clueless atau hanya mengikut buycall orang tanpa ada setup dan trading edge sendiri.

Ramai juga yang bersaham baru berapa bulan, pastu biasanya akan rugi sebab tak cukup experience, terus capai conclusion saham ni merugikan. nak kaya kena ada modal besar, modal kecik mesti fail. Pernah dengar kan yang cakap macam ni?

Saya pun masih baru, baru dalam 2 tahun part time bersaham di Bursa Malaysia. Tapi saya percaya segala benda di dunia ni termasuk effort spent, kena compounded barulah membuahkan hasil. Tak ada istilah lucky dalam berbisnes, sama juga dalam bersaham.

Oleh itu melalui SahamRoket.com, saya berhasrat besar untuk menjadikan portal ini sebagai journal trading saya dan pada masa sama ingin berkongsi apa yang telah saya pelajari dan praktikkan dalam bersaham. Besar harapan saya untuk SahamRoket.com dapat menjadi satu komuniti celik saham di Malaysia.

With that, saya ucapkan selamat datang to SahamRoket.com. Ayuh ke bulan bersama.

Thanks!

Nazmi Hassan

 

SahamRoket.com adalah portal personal trading journal dan juga sharing on technical analysis; on what i know so far & what I will learn throughout the process.